De bedste is opskrifter

Ismaskine:

En guide til de bedste opskrifter på hjemmelavet is

Er du vild med is? Har du en ismaskine? Men mangler du lidt inspiration til, hvilke opskrifter, der er gode at lave på din ismaskine? Vi har samlet en lang række lækre opskrifter på forskellige typer is, så du med sikkerhed vil modtage både smil og begejstring fra familie og venner.

Hjemmelavet is smager bare bedre – og det smager af det, det er: Jordbæris smager af jordbær, chokoladeis smager af chokolade osv. Først og fremmest skyldes det, at hjemmelavet is i langt de fleste tilfælde fremstilles af helt rene ingredienser – der tilsættes hverken farvestoffer, e-numre eller tilsætningsstoffer. Herudover skyldes det, at du som producent af hjemmelavet is helt selv kan bestemme, hvilke ingredienser, du ønsker at benytte dig af. På den måde er et helt op til dig, om du vil benytte økologiske ingredienser, almindelige ingredienser, frosne bær, friske bær, mørk chokolade, lys chokolade og så videre.

Denne opskriftguide beskæftiger sig med fire istyper: Sorbet, yoghurtis, flødeis og gelato. Sorbetis laves hovedsageligt på vand og citronsaft, mens flødeis og gelato laves på henholdsvis fløde og mælk. I denne opskriftsguide får du, udover en masse opskrifter på disse istyper, også opskrifter på to lækre isdesserter.

Sorbet

Sorbet er den nemmeste is, man kan lave. Ingredienslisten er ofte kort, og fremgangsmåden simpel. Sorbet indeholder ingen mælkeprodukter, hvorfor den egner sig godt til en fedt- og laktosefattig livsstil. Sorbet har en lettere konsistens end almindelig fløde- eller mælkeis. Denne type is er derfor specielt god til varme dage eller som afslutning på et tungt måltid.

Yoghurtis

Yoghurtis er blevet meget moderne. Det skyldes sandsynligvis, at både smag og konsistens går op i en højere enhed. Yoghurtis har en syrlig og frisk smag, og en konsistens, der ligger et sted mellem flødeis og sorbet. Yoghurtis kan laves i mange forskellige smagsnuancer, og selv en neutral yoghurtis er utrolig lækker.

Flødeis

Flødeis er den klassiske istype i Danmark. Flødeis har været en del af de danske sommertraditioner i mange år, og det er ikke tilfældigt. Flødeis smager nemlig himmelsk og findes efterhånden i alle afskygninger – så der er noget for enhver smag.

Gelato

Gelato er det italienske ord for is. Gelato har en blødere konsistens end flødeis og er ofte lavet på mælk. Derfor er gelato fedtfattigt i forhold til traditionel, dansk flødeis.

Isdesserter

Selvom is er en dessert i sig selv, kan du med stor fordel eksperimentere lidt med diverse isdesserter. Nedenfor har vi beskrevet, hvordan du laver en lækker islagkage og en skøn iskaffe. Du skal dog huske, at det kun er fantasien, der sætter grænser, når det handler om isdesserter. Prøv dig derfor frem med dine yndlingsingredienser. Du kan med fordel se vores gennemgang af ismaskiner.

sorbet