Islagkage med Daim

0
Islagkage med Daim
 
Is er lækkert. Marengs er lækkert. Daim er lækkert. Hindbær er lækkert. Hvorfor ikke blande disse sammen og skabe en desserter, der med sikkerhed vil begejstre både børn og voksne? Denne islagskage består af en nøddemarengsbund, ét lag Daim-is og ét lag hindbæris. Den er super god, nem at lave og består af ingredienser, som langt de fleste kan lide.
Mængde: 10
Ingredienser til nøddemarengsbund
 
Ingredienser
  • 3 æggehvider.
  • 150 g sukker.
  • 150 g mandler.
Instruktioner
  1. Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse.
  2. Hak mandlerne meget fint (eventuelt i en foodprocessor) og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen.
  3. Læg bagepapir i en 24 cm springform.
  4. Hæld marengsmassen i formen og bag den i 45 minutter ved 170 grader på ovnens nederste plade (Eller til den er gylden).
  5. Lad den afkøle helt i formen.
Ingredienser til is
 
Ingredienser
  • 6 pasteuriserede æggeblommer.
  • 1 dl sukker.
  • 1 vaniljestang.
  • 6 dl piskefløde.
  • 1 dobbelt Daim.
  • 1 dl hindbær.
Instruktioner
  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en hvid og skummende masse.
  2. Pisk fløden til en let skum i en anden skål og vend forsigtigt skummet i æggemassen.
  3. Del cremen i to portioner.
  4. Hak Daim’en groft og bland det i den ene portion creme.
  5. Hæld cremen på din ismaskine og lade isen nedkøle i cirka 20 minutter (til den har softice-konsistens).
  6. Fordel den bløde is over den kolde bund i formen.
  7. Dæk formen med film og stil den i fryseren.
  8. Mos hindbærrene med en gaffel og bland dem i den anden creme.
  9. Hæld nu denne masse i din ismaskine, og lad det nedkøle på samme måde som før.
  10. Fordel nu denne is over din islagkage og stil herefter islagkagen tilbage i fryseren i mindst 2 timer.
  11. Tag islagkagen ud af fryseren cirka 30 minutter før servering pg pynt med friske bær.
Pynt:
 
Ingredienser
  • Hindbær.
  • Blåbær.
  • Jordbær.
Link: http://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/desserter/islagkage-0

Lukket for komentarer.