Ismaskiner

En vej ud af ismaskine-junglen

Drømmer du om at lave is, der med sin smag og konsistens sender dig tilbage til forrige sommers ferie i Italien? Eller ønsker du at lave flødeis som den, din mormor lavede hvert år til din fødselsdag? Men mangler du en ismaskine (og lidt hjælp til, hvilken du skal købe)?
– Vi giver dig råd og vejledning om de bedste ismaskiner på markedet, så du kan komme trygt og sikkert ud af ismaskinejunglen med både friske bær, tid, kræmmerhuse og selvtillid i god behold.

Fredag aften. Dine middagsgæster har netop nydt en lækker hovedret i dit hjem, og nu er tiden kommet til desserten. Her kan du enten vælge at servere en middelmådig færdigkøbt isdessert eller servere din helt egen hjemmelavede is, der vil afslutte et godt måltid på bedste vis og imponere dine gæster. Med en ismaskine bliver sidste mulighed nærmest lige så simpel som den første, så det er ikke et svært valg, vel? Sværere bliver det, når du skal finde ud af, hvilken ismaskine, du så skal vælge.

Når det kommer til valg af ismaskine, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvad du har brug for. Hvor hurtigt skal din ismaskine kunne producere is? Hvor meget is skal den kunne lave ad gangen? Er det vigtigt for dig, at den er let og lækker at have stående på køkkenbordet, eller skal den alligevel gemmes væk i køkkenskabet? Og måske vigtigst af alt: Skal den være med eller uden kompressor?

Kompressor-hvad-for-noget?Ismaskine med eller uden kompressor?

Med eller uden kompressor? Hmm… Hvad er forskellen? En kompressor i en ismaskine er den enhed, der sørger for at fryse isen helt ned. En ismaskine uden kompressor kræver derfor lidt forberedelse, inden isen kan fryses. Her skal man sætte det tilhørende fryseelement (ofte i form af en dobbeltvægget skål) i fryseren i 12-24 timer, inden man kan lave is. Herefter sætter man den nedkølede skål i ismaskinen, hælder ingredienser i og tænder for maskinen.

Ismaskiner uden kompressorer er gode til nybegyndere, da de oftest er billigere end dem med kompressorer. Disse maskiner har dog nogle begrænsninger i form af den lange forberedende frysetid, der gør, at man ikke kan lave flere portioner is på samme dag (med mindre man har flere fryseelementer og skåle).

Ismaskiner med kompressorer

En ismaskine med kompressor kræver ingen forberedelse, inden man kan gå i gang med at lave is. Her tilsætter man blot ingredienserne og lader så ismaskinen klare arbejdet. Ismaskiner med kompressorer er lidt dyrere, men man kan lave flere portioner is på én gang. Herudover bliver kvaliteten af den færdige is oftest lidt bedre, da nedkølingen har været mere effektiv end ved en ismaskine uden kompressor.

Bedst i flere tests

Når du har besluttet dig for, om din ismaskine skal være med eller uden kompressor, kan du begynde at undersøge de specifikke produkter på markedet. Vi har sammenholdt tests fundet på testmagasinet.dk, boligvogter.dk, primabolig.dk og madmaskiner.dk og kun de produkter, der har været gengangere på flere af disse hjemmesider, har fundet vej til denne guide. Dette er gjort som en garanti for, at din nye ismaskine er anbefalet og kvalitetssikret af flere forskellige eksperter på området.

Nedenfor ses en oversigt over de bedste ismaskiner med og uden kompressorer. Vi har herudover undersøgt markedets billigste priser på disse produkter, så det er nemt for dig at finde den billigste danske forhandler af netop din nye ismaskine.

Ismaskiner uden kompressorer

OBH Nordica

OBH Nordica 6616

I maj 2014 vandt denne ismaskine Forbrugerrådet Tænks test af den bedste ismaskine på markedet.

OBH Nordica 6616 IsmaskineTænk fremhæver i sin test af maskinen, at:

 • Ismaskinen har et stort påfyldningshul i låget, der gør den nem at arbejde med.
 • Den ekstra medfølgende skål gør det muligt at lave flere portioner på samme dag.
 • Den er støjsvag og lille.

Denne ismaskine er god til dig, hvis du vil hurtigt, let og billigt i gang med at producere din egen is (boligvogter.dk).

Prissammenligning

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Philips

Philips HR2304

Philips HR2304 IsmaskineHer er der tale om en ismaskine, der i 2009 og 2011 vandt to test i henholdsvis Politiken og Familiejournalen for den bedste ismaskine på markedet. I disse test fik maskinen stor ros for at:

 • Have et udtageligt fryseelement.
 • Være støjsvag og nem at rengøre.
 • Kunne rumme op til 1 liter is.

Denne ismaskine er god til dig, hvis du vil have en ismaskine, der ikke optager så meget fryseplads (da fryseelementet kan adskilles fra skålen), og hvor du nemt og billigt kan lave lækker dessert (boligvogter.dk).

Prissammenligning

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Hvis du er interesseret i Philips’ ismaskine, kan du i denne video blive klogere på, hvordan den fungerer i praksis.

Ismaskiner med kompressorer

Exido

Exido ismaskine

Exido ismaskine med kompressorSmartson.se anbefaler denne maskine med ordene:

“Exido ismaskinen imponerer med sit flotte design og finish. Den er desuden ikke så larmende, og det digitale display har indbygget timer-funktion. Den færdiglavede is er dejlig cremet.”

Ud over ovenstående citat fremhæver smartson.se, at denne ismaskine:

 • Har en aftagelig skål på 1 liter.
 • Er lavet i lækkert design (højglans).
 • Køler ned til -35 grader.
 • Har et digitalt display med timerfunktion.

Denne ismaskine er til dig, der gerne vil have en nem ismaskine, hvor du blot tilsætter ingredienserne og lader maskinen klare resten. Ismaskinen har et flot design og er derfor velegnet, hvis du gerne vil have din ismaskine stående fremme (boligvogter.dk).

Prissammenligning

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Hvis du vil vide mere om Exidos ismaskine, kan du med denne videoguide få viden om og vejledning i brugen af en Exido ismaskine (Videoen er tysksproget).

Nemox

Nemox Gelatissimo Exclusive

Nemox Gelatissiomo Exclusive Ismaskine
Her er der tale om en maskine af mere luksuriøs karakter. Dinside.no testede denne ismaskine og nåede frem til følgende:

“Nemox Gelatissimo ismaskinen frembringer en fantastisk god is. Den fryser isen hurtigt, og vi anbefaler især maskinen til dem, der laver is ofte”.

Herudover fremhæver dinside.no, at denne Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine:

 • Sagtens kan lave flere portioner is af gangen.
 • Har en 1,7 liters skål samt en aftagelig aluskål.
 • Er produceret med en mekanisk ventilation.

Denne ismaskine er til dig, der ofte laver is og som gerne vil investere i en robust og holdbar maskine, der uden problemer kan lave mere end én liter is ad gangen (boligvogter.dk). Her er der tale om en ismaskine i den lidt dyrere ende:

Prissammenligning

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
0.00 DKK 0.00 DKK 0.00 DKK Køb her
2,999.00 DKK 0.00 DKK 2,999.00 DKK Køb her
3,195.00 DKK 0.00 DKK 3,195.00 DKK Køb her

Hvis du er interesseret i Nemox’ ismaskine, kan du blive klogere på maskinens anvendelsesmuligheder og specifikationer med denne videoguide.

Gaggia logo

Gaggia Gelateria

Gaggia Gelateria IsmaskineGaggia Gelateria blev i juli 2011 udråbt som markedets allerbedste ismaskine af det tyske forbrugermagasin ETM Testmagazin (etm-testmagazin.de) (gelateria.dk).

Det er dog ikke kun tyskerne, der er glade for denne maskine – Gaggia Gelateria er én af de mest roste maskiner på markedet. Flere fremhæver, at denne ismaskine er:

 • Solid og robust.
 • En maskine af høj kvalitet.
 • Nem at håndtere og rengøre.
 • Hurtig (kan lave 1,2 liter is på cirka 20 min).
 • Fyldt med lækre detaljer (blandt andet en indbygget timer, der fortæller dig, når isen er færdig)…

Denne ismaskine er god til dig, hvis du ønsker en luksuriøs og robust maskine, der kan lave meget is på kort tid, og hvor brugbarheden er i top. Ismaskinen er denne artikels dyreste maskine, så den egner sig godt til dig, hvis du ofte laver is og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

Prissammenligning

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Hvis du vil vide mere om ismaskinen fra Gaggia, kan du med fordel se denne produktvideo (Videoen er tysksproget).

Til dine søde tænder

Når du har fundet ud af, hvilken ismaskine, der passer til dine behov, er du klar til at lave din helt egen hjemmelavede is. Vi har fundet en lækker opskrift på rabarbersorbet, der vil få både dine og dine gæsters tænder til at løbe i vand:

Rabarbersorbet
 
Forberedelsestid
Kogetid
Total tidsforbrug
 
Ingredienser
 • 5 rabarberstilke
 • 500 ml vand
 • 330 g sukker
 • 2 tsk fintrevet citronskal
 • 1 knivspids salt
 • 4 jordbær (valgfrit)
Instruktioner
 1. Hak rabarber og jordbær og læg dem i en gryde med resten af ingredienserne. Bring dette i kog og lad det simre i 5-7 minutter, indtil rabarberne er bløde og falder fra hinanden.
 2. Lad det afkøle, og purér blandingen i en blender eller foodprocessor.
 3. Skub blandingen gennem en si for at få eventuelle klumper ud. Køl blandingen af i køleskabet (til den er helt kold).
 4. Hæld det hele på ismaskinen og tryk “start”.
En af de største fordele ved hjemmelavet is er, at du kan lave is med din favoritsmag. Eksperimenter med dine yndlingssmage – kun fantasien sætter grænser!

Vores favoritvarianter er kaffe, stracciatella, mint/chokolade og stikkelsbær.

Så hvad venter du på?

 • Køb en ismaskine, der passer til dit behov.
 • Eksperimentér med lækre varianter.
 • Invitér gæster og nyd isen (og minderne om Italien og din barndoms fødselsdage).