Slowjuicere

En næringsrig start på dagen

Har du overvejet at anskaffe dig en juicemaskine? Og er det vigtigt for dig, at kvaliteten af juicen er høj? Lægger du vægt på, at rengøringen af maskinen ikke skal være for tidskrævende? I så fald er en slowjuicer et rigtigt godt valg for dig. Med en slowjuicer får du nemlig en maskine, der laver næringsholdige juice af høj kvalitet samtidig med at rengøringen er minimal. Smart, ikke?

Hvad enten du vil imponere vennerne med lækre drinks eller overraske familien med friskpresset juice søndag morgen, er en slowjuicer vejen frem. Med en slowjuicer kan du presse mange former for frugt og grøntsager, og kvaliteten bliver utrolig høj – hver gang. Herudover bevarer en slowjuicer flest mulige næringsstoffer fra både frugt og grøntsager. På den måde kan du indtage dine drinks og din søndagsbrunch med ekstra plusser på sundhedskontoen.

I denne guide giver vi dig svar på, får du svar på, hvorfor en slowjuicer er et bedre valg en en saftcentrifuge. Vi hjælper dig også med at finde ud af, hvordan maskinerne virker, og hvilken model, der passer til netop dit behov. God læselyst.

Hvad er en slowjuicer?

En slowjuicer er en juicemaskine, der presser saft ud af frugter og grøntsager med kun 40-80 omdrejninger per minut. Til sammenligning slynger en almindelig saftcentrifuge indholdet med ca. 8000-12000 omdrejninger i minuttet.

Lavt omdrejningstal

Det lave omdrejningstal presser næsten al saft – og dermed alle næringsstoffer – ud af både frugter og grøntsager. Derfor skal du bruge færre ingredienser til samme mængde juice sammenlignet med en saftcentrifuge.

Herudover har det lave omdrejningstal den positive konsekvens, at juicen tilføres mindst muligt ilt. På den måde bliver der fremstillet en juice, som hverken skiller eller skummer. Den lave ilttilførsel sikrer ligeledes, at juicen kan holde sig i et par dage i køleskabet.

Nem rengøring

Rengøringen af en slowjuicer er langt nemmere end med en saftcentrifuge. Dette skyldes, at den indeholder færre dele. Hvis du skal rengøre din slowjuicer for saftrester, hælder du blot vand i juiceren, når den har presset din juice. Herefter lader du maskinen køre med vandet i. På den måde renses juiceren, og maskinen er hurtigt klar til at presse en ny juice. Nedenstående film illustrer denne nemme rengøringsproces.

Prisen på en slowjuicer er højere end prisen på en saftcentrifuge er prisen på en slowjuicer. Herudover er den – nok ikke overraskende jævnfør juicerens navn– en anelse langsom og tidskrævende i brug. Når man kværner juice på en slowjuicer, er man ofte nødt til at skære ingredienserne i små stykker, da denne type juicer ikke kan kværne hele frugter og grøntsager.

Vi har samlet ovenstående beskrivelse i en række fordele og ulemper:

Fordele:

  • Den minimale ilttilførsel sikrer en optimal kvalitet af juicen.
  • Juicen hverken skiller eller skummer.
  • En slowjuicer bevarer omkring 95 % af frugterne/grøntsagernes vitaminer og næringsstoffer. Dette skyldes det lave omdrejningstal, og at en slowjuicer kværner ingredienserne i stedet for at slynge dem rundt.
  • Den lave ilttilførsel sikrer en øget holdbarhed på juicen (2-3 dage), og du skal derfor ikke presse juice så ofte.
  • Rengøringen er meget nem.

Ulemper:

  • En slowjuicer er dyrere end en saftcentrifuge.
  • Den er tidskrævende i brug.
  • Den kan ofte ikke kværne hele frugter og grøntsager.

En slowjuicer er derfor optimal for dig, hvis du drømmer om en juicemaskine, hvor juicen er af utrolig høj kvalitet hver gang, og hvor rengøringen er ganske simpel. Du skal dog være indstillet på, at denne type juicemaskine både har et højere tidsforbrug og prisniveau end en saftcentrifuge.

Grøntsager og frugt til juice

Og så det tekniske…Hvordan virker den?

Rent teknisk arbejder en slowjuicer med en spiralformet valse. Denne valse kværner fibrene i frugterne og grøntsagerne, hvorefter den maser dem ud igennem en meget fin si, der skiller juicen fra frugt-/grøntsagskødet.

Juice lavet med en slowjuicer indeholder flere vitaminerBearbejdningen er meget skånsom, hvormed de fleste fibre, enzymer, vitaminer og mineraler bevares i den færdige juice. Herudover udnyttes ingredienserne fuldstændigt.

Faktisk presser end slowjuicer omkring 20 % mere juice ud af hver enkel ingrediens end almindelige saftcentrifuger.

Slowjuicere kan presse stort set alle frugter og grøntsager.

Hvilken type slowjuicer passer til dig?

Når du skal finde ud af, hvilken slowjuicer, der passer til dig, skal du først og fremmest beslutte, hvorvidt du skal anskaffe dig en vertikal (opretstående) eller horisontal (liggende) slowjuicer.

Vertikal slowjuicer

En vertikal slowjuicer klarer det mest gennemsnitlige juice-behov, da den kan kværne stort set alle frugter, grøntsager og rodfrugter. Herimod bliver den typisk udfordret på grøntsager med lange fibre – eksempelvis spinatblade, selleristængler og hvedegræs.

Horisontal slowjuicer

En horisontal slowjuicer er god til dig, hvis du drømmer om at lave juice af eksempelvis spinat og hvedegræs. Disse modeller kan ligeledes både lave pesto, nøddesmør og lignende. Samtidigt får lidt mere ud af hver enkelt ingrediens end med en vertikal slowjuicer.

Hvilken model skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, om din juicemaskine skal være horisontal eller vertikal, kan du begynde at undersøge de specifikke modeller på markedet. Vi har samlet tre vertikale og to horisontale slowjuicere for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken slowjuicer, der skal være en del af dit køkkenbord.

Vertikale slowjuicere

Wilfa Juicemaster JS-150A

Wilfa Juicemaster JS-150AWilfa Juicemaster vandt i 2015 Politikkens test af saftpressere og slowjuicere.

Maskinen har en motor på 150 watt og en keramisk kvern, der arbejder med 75 omdrejninger i minuttet. Juiceren bearbejder frugt og grønsager, så du beholder så meget smag og så mange vitatimer som muligt.

Motoren er lyddæmper, så støjen fra maskinen er begrænset. Wilfa Juicemaster JS-150A er et godt valg, hvis du vil have en billig slow juicer uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Priser
[afp id=”209″]

 

Juicepresso WJPS

Juicepresso WJPS slowjuicerJuicepresso WJPS en meget effektfuld og alsidig maskine, der, foruden frugter og grøntsager, kan presse eksempelvis bælgfrugter og nødder. Maskinens motoreffekt er på 150 watt og specialdesignet sådan, at den, på trods af sin vertikale retning, kan presse stort set alle tænkelige juice-ingredienser. Denne maskine er derfor oplagt for dig, hvis du gerne vil kunne presse mange forskellige ingredienser – måske dem, du ikke får spist normalt?

Juicepresso WJPS vejer kun 7,8 kilo og er udstyret med en patenteret saftpresserskrue, der gør, at du får den mest optimale mængde saft ud af hver enkelt ingrediens.

Priser
[afp id=”136″]

 

Witt by Kurvings B6100

Kurvings B6000S juicemaskine af typen slowjuicerMed en Kurving B6100 er der tale om en alsidig og anmelderrost slowjuicer, der nemt og effektivt kan omdanne hele grøntsager/frugter til lækre juices. Denne slowjuicer har en kraftig (men næsten lydløs) motor med en effekt på 240 watt. Maskinen har både drypstop og en beholder til opsamling af frugtkød. Maskinen er derfor både nem at rengøre og betjene.

En Kurving B6100 har to medfølgende juicekander og en opskriftsbog. På den måde kan du nemt og hurtigt komme i gang med at producere lækre juices. Ydermere er der rig mulighed for tilkøb af ekstraudstyr, der gør det muligt også at kunne fremstille lækre smoothies og isdesserter.

Priser
[afp id=”137″]

Horisontale slowjuicere

Omega J8228

Omega J8228Omega J8228 er en robust slowjuicer af meget høj kvalitet. Maskinen er designet i rustfrit stål og brudstærk plastic, og den kan derfor holde til lidt af hvert. Maskinen har en motoreffekt på 150 watt og arbejder med 80 omdrejninger i minuttet. Juiceresultatet bliver perfekt hver gang, og denne slowjuicer kan presse stort set alle former for grøntsager, frugter, nødder med mere. Faktisk får du, grundet juicemaskinens horisontale retning, op til 20 % mere juice ud af hver enkelt ingrediens end ved en vertikal slowjuicer.

Ud over selve slowjuiceren får du med denne maskine seks medfølgende tyller, der kan skubbe frugtkøddet frem, samt en ekstra si, der kan monteres, hvis du ikke ønsker så meget frugtkød i din juice.

Denne maskine er god til dig, hvis du drømmer om en god og solid slowjuicer, der nemt kan presse grøntsager som spinat og hvedegræs.

Priser
[afp id=”154″]

Angel Juicer 8500S – Topmodellen

Angel Juicer 8500SAngel Juicer 8500S anses af mange som topmodellen inden for slowjuicers. Denne model er identisk med Angel 7500 med den undtagelse, at valserne og sierne er fremstillet i endnu bedre kvalitet end tidligere. Her er der tale om en stålkvalitet, der normalt kun anvendes til kirurgiske instrumenter.

Denne maskine har et rigtigt lækkert design, og er fremstillet i 100 % rustfrit stål. Angel Juicer 8500S behandler dine råvarer yderst skånsomt og presser samtidigt din juice meget effektivt. Denne slowjuicer kan presse alle former for frugter, grøntsager, krydderurter, nødder med mere. Maskinen har en indbygget sensor, der automatisk registrerer, når der er kommet for meget i maskinen. På den måde tilstoppes maskinen aldrig!

Angel Juicer 8500S leveres med rensebørste samt en beholder til henholdsvis juice og frugtkød.

Denne slowjuicer er optimal for dig, hvis du går efter en juicemaskine af utrolig høj kvalitet. Juicemaskinen er relativt dyr, så den er god, hvis du ofte vil presse juice – og ikke vil gå på kompromis med hverken juicens eller maskinens kvalitet.

Priser
[afp id=”155″]

Når du har fundet ud af, hvilken model, der passer til netop dit behov, er du klar til at presse en masse lækre juices. I denne inspirationsartikel guider vi dig, så du på bedste vis kan komme i gang med dit nye vidunder. God fornøjelse!