Juicemaskiner

En effektiv vej til et godt helbred

Får du heller ikke lige spist de seks stykker frugt og grøntsager om dagen, som fødevarestyrelsen anbefaler? Har du evig dårlig samvittighed over, at du på den måde ikke lever så sundt, som du må-ske burde? Kunne du forestille dig at drikke dine grøntsager og frugter? Ja? I så fald er en juicemaskine vejen frem. Med en sådan bliver dit indtag af frugt og grønt nemlig meget lettere – og sjovere.

Hvis du, ligesom mange andre, ikke finder en rå gulerod og en bitter grapefrugt særligt tiltrækkende, kan en juicemaskine hjælpe dig på vej imod sundere kostvaner. Med en sådan kan du hver morgen presse en lækker appelsinjuice eller komme hjem fra arbejde til en lækker grøntsagsjuice. På den måde bliver dagens vitaminboost ikke så slemt at indtage, og du vil optage, at det ikke er så svært at være sund 🙂

Når det kommer til valget af din nye juicemaskine, han det være svært at finde hoved og hale i, hvilken maskine, der passer til netop dig. I den forbindelse er det værd at overveje, hvad dine behov er. Hvor hurtigt skal din juicemaskine kunne presse juice? Hvor vigtigt er det for dig, at din juicemaskine kan presse juice af hele frugter? Hvor dyr må juicemaskinen være? Denne guide er en hjælpende hånd, hvis du er på udkig efter en juicemaskine for første gang, eller hvis du skal have skiftet din gamle model ud.

Lækker juice fra juicemaskinen

Et spørgsmål om behov

Ligesom med alt andet køkkentilbehør er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dine behov er, inden du anskaffer dig en juicemaskine. For at hjælpe dig på vej har vi beskrevet fordele og ulemper ved to typer juicemaskiner – en saftcentrifuge og en slowjuicer.

Saftcentrifuge

En saftcentrifuge fungerer ved, at den slynger saften ud af frugterne eller grøntsagerne ved meget høje omdrejninger. Denne type juicemaskine slynger med 8000-12000 omdrejninger per minut. Hermed iltes juicen meget, og der kommer let skum på din juice.

Fordele:

 • Den er billigere end en slowjuicer.
 • En saftcentrifuge er effektiv og hurtig til fremstilling af juice.
 • Den er let at bruge.

Ulemper:

 • Med en saftcentrifuge bevares kun omkring 75 % af ingrediensernes vitaminer.
 • Den larmer mere end en slowjuicer.
 • Der kommer let skum på juicen.
 • Juicens iltindhold gør, at den kun kan holde sig i ca. en dag.

En saftcentrifuge er optimal for dig, hvis du vil have en hurtig og billig juicemaskine, og har det fint med, at der kommer skum på din juice. Du skal herudover ikke have et ønske om at kunne presse juice til flere dage ad gangen.

Forbrugerrådet Tænk har i 2015 testet en lang række saftcentrifuger. Modellen der blev kåret som “Bedste køb” kan du finde her

Slowjuicer

En slowjuicer kværner frugt og grøntsager med kun 40-80 omdrejninger per minut. Hermed iltes juicen, modsat med en saftcentrifuge, meget lidt. Du kan læse meget mere om slowjuicere her.

Fordele:

 • Den minimale ilttilførsel sikrer en optimal kvalitet af juicen. Dette skyldes, at flest mulige næringsstoffer og enzymer bevares på denne måde.
 • Juicen hverken skiller eller skummer.
 • En slowjuicer bevarer omkring 95 % af frugterne/grøntsagernes vitaminer.
 • Juicen får en øget holdbarhed, da den ikke er iltet (2-3 dage).

Ulemper:

 • En slowjuicer er dyrere end en saftcentrifuge.
 • Den er tidskrævende i brug.
 • Den kan ofte ikke kværne hele frugter og grøntsager.

En slowjuicer er den rigtige juicemaskine for dig, hvis du drømmer om en juicemaskine, der laver juice af meget høj kvalitet hver eneste gang. Her skal du dog kalkulere med et højere tidsforbrug og prisniveau end ved en saftcentrifuge.

Gode råd

Der findes mange forskellige juicemaskiner, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad du skal kigge efter for at finde den bedste maskine til netop dit behov. Netop derfor har vi samlet seks faktorer, der kan være værd at overveje, inden du beslutter dig for en specifik model.

Støjniveau

Inden du anskaffer dig en juicemaskine, kan det være en god idé at undersøge, hvor meget de specifikke modeller larmer.

Kan den bruge hele frugter og grøntsager?

Nogle maskiner kan ikke presse saften ud af hele frugter. Her er man i stedet nødsaget til at skære ingredienserne i mindre stykker. Det kan være en god idé at overveje, om du har det fint med det, eller ville sætte pris på at kunne anvende hele frugter og grøntsager?

Er den let at gøre ren?

Nogle maskiner er nemmere at rengøre end andre. Undersøg derfor, hvordan rengøringen af de specifikke maskiner finder sted, inden du beslutter dig for en specifik model.

Hvordan er maskinens kvalitet?

Juicemaskiner kommer i mange prisklasser og derved også i mange kvaliteter. Her skal du overveje, hvor ofte – og til hvad – du vil bruge din juicemaskine. Hvis du ofte vil bruge din juicemaskine, kan det godt betale sig at investere i en lidt dyrere model.

Er maskinen let at anvende?

Der er størst chance for, at du får brugt din juicemaskine, hvis den er let at anvende. Den skal være nem at skille ad, samle, rengøre og så videre.

Har maskinen et lækkert design?

Juicemaskiner skal i mange tilfælde stå fremme på køkkenbordet. Derfor er det vigtigt, at du vælger en juicemaskine, der er flot at se på.

Din nye juicemaskine

Når du har fundet ud af, hvilken type juicemaskine, der passer til dig og dine behov, kan du med fordel begynde at undersøge de specifikke modeller på markedet. Nedenfor har vi beskrevet tre saftcentrifuger og tre slowjuicere, så du trygt og sikkert bliver guidet igennem valget af din nye juicepresser.

Sammenligning af saftcentrifuger

Philips HR1916/70

Philips-HR191670Denne juicemaskine er flere anmelderes favorit. Forgængeren (1871/70) har bl.a. vundet Forbrugerrådet Tænks test i 2015. Den roses blandt andet for sit design, sin robusthed og sin nemme rengøring. Herudover fremhæves det, at denne maskine har en kraftig motor på 900 watt, hvilket bevirker, at den kan presse alle slags frugter og grøntsager. Dette er optimalt for dig, hvis du har et ønske om at producere juice med mange forskellige ingredienser.

Phillips HR1916 er fremstillet med et stort påfyldningshul. På billedet ses det eksempelvis, at påfyldningshullet kan indeholde tre hele appelsiner. På den måde er du ikke nødsaget til at skære ingredienserne i mindre stykker. Dette er optimalt for dig, der gerne vil lave et hurtigt og nemt glas juice. Denne juicemaskine har en kapacitet på 2,5 liter, så den er god til dig, hvis du har et ønske om ofte at presse meget juice.

 

Prissammenligning
[afp id=”205″]

 

Bosch MeS25A0

Bosch MeS25A0Denne juicemaskine fra Bosch er en meget effektiv og kraftfuld maskine, der med sit lækre og tidsløse design vil passe ind i de flestes hjem. Maskinen er kåret som “Godt Køb” i Forbrugerrådet Tænks test. Denne juicemaskine har en motoreffekt på 700 watt, og der er hermed tale om en maskine, der kan presse stort set alle slags frugter/grøntsager. Dette er optimalt for sig, hvis du har et alsidigt behov og gerne vil have mange muligheder for at variere din juiceoplevelse.

Med Bosch MeS25A0 følger både en frugtkødsbeholder og en saftbeholder med skumadskiller. Frugtkødsbeholderen samler automatisk al affaldet og letter på den måde rengøringsprocessen. En skumadskiller sørger for at sortere skummet fra din juice, så du undgår at skulle drikke et glas juice med meget skum. Dette er optimalt for dig, hvis du drømmer om en juicemaskine, der laver juice af lækker konsistens og høj kvalitet hver gang.

Bosch MeS25A0 er produceret i plastic og rustfrit stål. Den fås i mange forskellige farver, så det er nemt for dig, at finde en farve, der passer ind i dit køkken.

Prissammenligning
[afp id=”206″]

Magimix Duo XL

Magimix Duo XLMed en juicemaskine fra Magimix er du sikret en eksklusiv maskine, der vil presse din morgenjuice mange år frem i tiden. Med denne juicemaskine føl-ger 20 års garanti på motoren og 3 års garanti på de resterende dele.

Magimix XL Duo har en induktionsmotor på 400 watt, hvilket måske ved første øjekast ikke lyder af så meget. Den smarte induktionsteknologi gør dog, at maskinen selv kan regulere effekten, og dermed tilpasse sin motor-kraft efter frugterne/grøntsagernes hårdhed. På den måde kan en 400 watts motor uden problemer klare de samme frugter og grøntsager som en juicemaskine med eksempelvis 700 watt. Denne juicemaskinens motor er herudover meget lydsvag, og du kan nemt høre radio eller føre en samtale, mens du presser din juice.

Denne juicemaskine frasorterer selv frugtkødet, og rengøringen bliver hermed ganske let.

Magimix Duo XL fås i farverne sort og hvid.

Prissammenligning
[afp id=”134″]

 

Sammenligning af slowjuicere

Wilfa Juicemaster JS-150A

Wilfa Juicemaster JS-150AJuicemasteren fra Wilfa  blev testvinder i Politikens test af saftpressere og slow juicere i 2015.

Slowjuiceren har en krafig motor på 150 watt og keramisk kværn. Den arbejder med kun 75 omdrejninger i minuttet, hvilket sikre en skånsom bearbejdning af frugter og grønsager. Motoren er lyddæmpet, så støjen fra maskinen er meget begrænset. Juicemasteren nem at rengøre, den tager ikke farve af saften, og så er den let at samle.

Wilfa Juicemaster JS-150A er et godt valg, hvis du vil have en billig slow juicer uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Prissammenligning
[afp id=”209″]

 

 

Witt Juicepresso

Juicepresso WJPSMed denne slowjuicer er der tale om en meget effektfuld og alsidig maskine der, foruden frugter og grøntsager, kan presse eksempelvis bælgfrugter og nødder. Maskinen har en motoreffekt på 150 watt, men er specialdesignet således, at den kan presse stort set alle tænkelige juiceingredienser. Denne maskine er derfor oplagt for dig, hvis du gerne vil kunne presse mange forskellige ingredienser – måske dem, du ikke får spist normalt?

Juicepresso WJPS vejer kun 7,8 kilo og er udstyret med en patenteret saftpresserskrue, der gør, at man får den mest optimale mængde saft ud af hver enkelt ingrediens.

Prissammenligning
[afp id=”136″]

 

Witt by Kurvings B6100

Kurvings B6000S slowjuicerEn Kurving B6100 er en alsidig og anmelderrost slowjuicer, der nemt og effektivt kan omdanne hele grøntsager/frugter til lækker juice. Maskinen er også kendt som storebroren til Juicepresso maskinen fra samme mærke. Denne slowjuicer har en kraftig (men næsten lydløs) motor med en effekt på 240 watt. Maskinen har drypstop samt en beholder til opsamling af frugtkød, hvorfor maskinen er både nem at rengøre og betjene.

Med en Kurving B6100 medfølger to juicekander og en opskriftsbog, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at producere lækre drikke. Ydermere er der mulighed for tilkøb af ekstraudstyr. På den måde er det med denne juicemaskine muligt at lave lækre smoothies og isdesserter.

Prissammenligning
[afp id=”137″]

 

Juice Opskrifter

Når du har fundet ud af, hvilken juicemaskine, der passer til dig, er næste trin at begynde at presse din egen juice. Vi har fundet fire gode og sunde opskrifter, så du med garanti ikke vil fortryde, at du har anskaffet dig en juicemaskine. God fornøjelse 🙂

Hurtige juiceopskrifter
 
Forberedelsestid
Kogetid
Total tidsforbrug
 
Forfatter:
Ingredienser
 • Grøn juice:
 • 2 æbler efter eget valg.
 • 4 stilke selleri.
 • 1 agurk.
 • 1 knold af ingefær.
 • 6 grønkålsblade.
 • ½ citron.
 • Anis-juice:
 • 1 citron.
 • 1 stang fennikel.
 • 1 pære.
 • 1 håndfuld brombær.
 • Lidt estragon.
 • Morgenjuice:
 • 6 appelsiner.
 • 1 ananas.
 • 6 gulerødder.
 • 6 æbler.
 • Spicy appelsinjuice:
 • 2 kviste rosmarin.
 • 1 æble eller 1 pære.
 • 1 rød chili.
 • 1 citron.
 • 10 g. frisk ingefær.
 • 3 appelsiner.
Instruktioner
 1. Kør alle ingredienserne igennem din juicemaskine og nyd en forfriskende lækker friskpresset juice!