Chokoladeis
En lækker klassiker, der får de flestes tænder til at løbe i vand. Denne chokoladeis smager både sødt og intenst af chokolade. Servér den som den er eller sammen med frugt – eksempelvis friske jordbær.
Mængde: 4
Ingredienser
- 3 æggeblommer.
- 90 g sukker.
- 2 dl letmælk.
- 2 dl piskefløde.
- 80 g mørk chokolade (Gerne Valrhona Guanaja).
Instruktioner
- Giv mælk og fløde et opkog og lad det køle lidt af.
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Pisk æggeblommerne grundigt med sukker.
- Men du stadig pisker, tilsætter du mælkeblandingen langsomt,
- Herefter hælder du chokoladen langsomt i.
- Pisk ismassen videre i mælkegryden med meget lavt blus (til den er tyk og cremet).
- Lad blandingen køle af.
- Hæld massen på din ismaskine, og lade isen nedkøle i cirka 40 minutter.