Gelato med ribs og solbær
En frisk og lækker gelato, der både egner sig perfekt til en sommeraften på terrassen og sammen med en tung chokoladekage som afslutning på en lækker middag.
Mængde: 4
Ingredienser
- 200 g ribs.
- 100 g solbær.
- 220 g sukker
- 190 g flormelis.
- 2 dl vand.
- 2 dl letmælk
- 2 spsk. citronsaft.
- 2 æggeblommer.
Instruktioner
- Kog vand og 120 g sukker i en kasserolle med vand og lad det småkoge i 30 minutter uden låg.
- Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en skål. Pres bærrene i sigten, så mest muligt saft presses igennem.
- Sæt skålen med bærsaften i køleskab.
- Pisk æggeblommer og resten af sukkeret grundigt indtil massen er tyk og skummende.
- Tilsæt mælk, mens der piskes.
- Rør bærsaften i og bland grundigt.
- Hæld ismassen i din ismaskine og lad det køle ned i cirka 45 minutter.
- Stil herefter isen i fryseren i mindst 2 timer.