Vil du gerne undgå at skulle finde den store foodprocessor eller blender frem hver gang, du skal lave grøntsagssuppe, dip og smoothie? Kunne du tænke dig at slippe for den store rengøringsproces, der typisk følger med brugen af disse store køkkenmaskiner? Ja? Men har din svigermor, dine veninder og din far forskellige bud på, hvilken stavblender, der er den bedste? Bare rolig – Vi giver dig råd og vejledning i købet af din nye stavblender, så du fra nu af kan overbevise dem om, at det netop er din nye stavblender, der klart er den mest optimale for dig!
De fleste er vilde med tanken om at skulle bruge mindre tid på tilberedning af mad og efterfølgende rengøring af køkkenmaskiner. De fleste ved, hvad en stavblender er, og hvordan den fungerer. De færreste kan dog finde hoved og hale i, hvilke stavblendere, der er de mest optimale, og hvordan man finder ud af, hvilken stavblender, der passer bedst til dem.
Netop derfor har vi lavet en guide, der først gennemgår, hvad du skal lægge vægt på i valget af din nye stavblender, og herefter giver fire gode bud på, hvilken stavblender, der skal være den nye, håndholdte bestanddel i dit køkken. Nemt, ikke?
Hvad er dine behov?
Når du skal anskaffe dig en stavblender, er det vigtigt først at overveje, hvad dine behov er, så du hverken betaler for noget, du ikke får brugt eller fortryder, at du ikke købte en blender med flere muligheder.
Hvad vil du blende?
De fleste stavblendere er gode til bløde masser som frugt, grøntsager, kogte bønner med mere. Hvis du har planer om at blende eksempelvis frosne frugter, er det vigtigt, at din stavblender har en kraftigere motor og større knivblade end normalt. Herudover kan det være nyttigt at overveje, om du eksempelvis skal blende suppe i høje gryder? Hvis dette er tilfældet, er det en god idé at vælge en blender med et langt skaft.
Hvor ofte vil du blende?
Hvis du udelukkende vil bruge din stavblender til supper og smoothies engang imellem, er en billigere basisblender udmærket for dig. Hvis du derimod vil gøre brug af din blender til mange forskellige ingredienser i din daglige husholdning, er en dyrere blender af højere kvalitet den rigtige for dig.
Skal din blender være trådløs?
Nogle forbrugere er glade for den frihed, der følger med en trådløs stavblender. Omvendt kan man risikere, at den trådløse stavblender løber tør for strøm midt i en opgave. Det er derfor vigtigt at overveje, hvad du foretrækker?
Har du brug for ekstra tilbehør?
Hvis du i forvejen ejer en foodprocessor og en elpisker, kan du overveje, om du ønsker dig en stavblender, der også har disse funktioner, eller om du udelukkende har brug for en stavblender, der kan blende?
Hvilken stavblender skal du vælge?
Når du skal beslutte dig for en specifik stavblender, er der rigtigt mange at vælge imellem, og det kan være svært at gennemskue, hvilke stavblendere, der er bedre end andre. Derfor har vi samlet nogle faktorer, der er vigtige at kigge efter, hvis du vil sikre dig, at du ikke senere fortryder dit valg at stavblender.
Nem rengøring
Hvis du vil undgå, at din stavblender kommer til at stå og samle støv i køkkenskabet, er det vigtigt, at den er nem at rengøre. Derfor er det vigtigt, at tilbehøret til din stavblender kan gå i opvaskemaskinen.
En komfortabel vægt
En stavblender skal ikke veje mere en omkring 1,5 kilo, da den i så fald bliver for tung og klodset at anvende.
En blenderbeholder
Selvom en stavblender lægger op til, at du blender direkte ned i en skål eller gryde, er det en stor fordel, hvis der med din stavblender følger en separat beholder. Dette er optimalt til hurtige dressinger, dips med mere.
Garanti
Generelt holder stavblendere ikke så længe som almindelige blendere, så det kan være en god idé at lægge vægt på, at din nye stavblender skal have et par års garanti eller mere.
Kun de bedste stavblendere
Når du har fundet ud af, hvad dine behov er, og hvad der er vigtigt at lægge vægt på i valget af din nye stavblender, kan du begynde at undersøge specifikke modeller på markedet.
Vi har sammenholdt tests fundet på en række anmeldelsessider og kun de produkter, der har været gengangere på flere af disse hjemmesider, har fundet vej til denne guide.
Dette er gjort som en garanti for, at din nye stavblender er anbefalet og kvalitetssikret af flere forskellige eksperter på området.
Nedenfor ses en oversigt over de bedste stavblendere på markedet. Vi har herudover undersøgt markedets billigste priser på disse produkter, så det er nemt for dig at finde den billigste danske forhandler af netop din nye stavblender.
Ydermere er det muligt at se en kort produktvideo for hver af stavblenderne.
Braun MultiQuick MQ775
(Anbefalet af bomagasinet.dk og test-nu.dk).
Braun er kendt for produkter af høj kvalitet til en pris, der er til at betale. Både bomagasinet.dk og test-nu.dk er enige om, at der med denne stavblender er tale om en rigtig god blender, der opfylder de flestes behov. I 2015 opnåede stavblenderen “Bedst i Test” hos Forbrugerrådet Tænk.
Specifikationer:
- Effekt: 750 watt
- Hastighedskontrol
- Bæger med kapacitet til 600 ml.
- Medfølgende tilbehør:
- Mikserkande
- Ballonpiskeris
- Foodprocessortilbehør
Med denne stavblender følger en del tilbehør, så denne blender er er god til dig, hvis du har et alsidigt blenderbehov. Alt i alt er denne blender god til dig, hvis du ønsker en blender af god kvalitet i den mellemdyre prisklasse.
Prissammenligning:
[afp id=”115″]
Hvis du er interesseret i denne maskine, kan du få yderligere information med denne produktvideo.
Bamix Swissline
(Anbefalet af bomagasinet.dk, madmaskiner.dk, test-nu.dk og anmeldelser-nu.dk).
Læs meget mere om Bamix Stavblendere her!
Denne maskine er klart en af verdens bedste stavblendere. Mange fremhæver, at denne stavblender er den perfekte blender for alle, der lægger vægt på funktionalitet og kvalitet.
Specifikationer:
- Effekt: 200 watt
- Jævnstrømsmotor
- Fem variable hastigheder
- Bæger med kapacitet til 600 ml.
- Medfølgende tilbehør:
- Tre knive – kan også knuse eksempelvis frosne bær
- Mikserkande
Denne blender er optimal for dig, hvis du drømmer en den ultimative stavblender, der kan det hele. Der er her tale om en lidt dyrere maskine, så den er god til dig, hvis du ofte bruger en stavblender, og vil have en perfekt oplevelse HVER gang.
Prissammenligning:
[afp id=”116″]
Hvis du vil vide om Bamix Swissline, kan du med fordel se denne produktvideo.
KitchenAid 5KHB2571
(Anbefalet af bomagasinet.dk og madmaskiner.dk).
KitchenAid er et kendt mærke inden for køkkenmaskiner af høj kvalitet. Også deres stavblender er blandt markedets mest testvindende stavblendere. Det fremhæves i flere test, at denne maskine er lækker, brugervenlig og yderst funktionel.
Specifikationer:
- Effekt: 180 watt
- Jævnstrømsmotor
- Fem variable hastigheder
- Bæger med kapacitet til 600 ml.
- Medfølgende tilbehør:
- Tre knive
- Mikserkande
- Ballonpiskeris
Denne blender er optimal for dig, hvis du vil have en god og solid blender, der – grundet de tre forskellige knive – kan blende de fleste ingredienser. Der er med denne blender tale om denne guides dyreste stavblender, så den er optimal for dig, hvis du bruger din blender meget og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.
Prissammenligning:
[afp id=”117″]
Hvis denne maskine har fanget din interesse, kan du med fordel se denne produktvideo.
Morphy Richards 402052
(Tidligere udgave af stavblenderen (48987) er Anbefalet af bomagasinet.dk og test-nu.dk).
Her er der tale om en rigtig god stavblender, der er anbefalet af mange eksperter på grund af dens tilbehør, design og lave pris.
Specifikationer:
- Effekt: 650 watt
- 9 variable hastigheder
- Turbofunktion
- Medfølgende tilbehør:
- Mikserkande
- Ballonpiskeris
- Minihakkerskål
- Kartoffelmoser
- NB! Her er der tale om den lidt tung stavblender, hvilket har trukket ned i flere tests.
Denne stavblender er god til dig, hvis du vil have en god og billig stavblender, der har meget medfølgende tilbehør.
Prissammenligning:
[afp id=”210″]
Hvis du er interesseret i denne maskine, kan du med fordel se denne videoguide til brug af en Morphy Richards .
Opskrift på humus
Når du har fundet ud af, hvilken blender, du skal anskaffe dig, er du parat til at gå i gang med madlavningen. Vi har fundet en opskrift på lækker humus. God fornøjelse.
- 500 gram kikærter.
- 4,5 dl olivenolie.
- 4 fed hvidløg.
- 1 dl. friskpresset citronsaft.
- 3 spsk. sesamfrø.
- 3 spsk. spidskommen.
- 2 tsk. spidskommen.
- 1 bdt. persille.
- 1 dl vand.
- Salt.
- Læg kikærterne i blød i 24 timer og kog dem efterfølgende i cirka 1 time
- Blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt vand, indtil den ønskede konsistens opnås.
- Smag til med salt