Skovbærsorbet
Skovbær er et lækkert og friskt sommerbær, der giver en lækker smag i desserter af alle afskygninger. Denne skovbærsorbet er en let syrlig sorbet med en fantastisk farve, der både tilfredsstiller smags- og synssansen. Servér sorbeten som den er eller sammen med diverse sommerbær.
Mængde: 4
Ingredienser
- 3 æggehvider.
- 125 g akaciehonning.
- 30 g flormelis.
- ½ citron.
- 300 g skovbær.
- 1 dl vand.
Instruktioner
- Bring vand og honning i kog i en kasserolle.
- Tilsæt bær og citron og lad det hele småkoge i cirka 30 minutter.
- Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en skål.
- Pres bærrene i sigten, så kun en lille mængde tør masse bliver tilbage i sigten.
- Sæt bær-massen i køleskabet.
- Pisk æggehviderne til skum og tilsæt flormelis.
- Piske hviderne grundigt til de er helt stivnede og seje.
- Bland den stive æggemasse med bærsaften.
- Hæld det hele på din ismaskine , og det det afkøle i cirka 40 minutter.
- Nedfrys isen yderligere i mindst to timer i fryseren.