Citrussorbet
Denne citronsorbet er en let syrlig dessert for dig, der er til desserter i den mere friske ende. Citrussorbeten egner sig godt til en sommeraften på terrassen eller som afslutning på et tungt måltid. Servér sorbeten som den er eller sammen med eksempelvis hakkede nødder og chokolade.
Mængde: 4
Ingredienser
- 2 ½ dl sukker.
- 2 ½ dl vand.
- 4 usprøjtede citroner.
- 2 usprøjtede limefrugter.
Instruktioner
- Bring sukker og vand i kog i en gryde og lad det koge til sukkeret er opløst.
- Skyl citroner og limefrugter.
- Riv skallerne på den fine side af et rivejern. (Du skal bruge 1 tsk. revet citronskal og 1 tsk. revet limeskal)
- Pres saften af citronerne og limefrugterne (Du skal bruge cirka 2 dl citronsaft og ½ limesaft).
- Bland den pressede saft og den revne skal i sukkerlagen.
- Hæld massen på en ismaskine, og lad det nedkøle i cirka 40 min.