Kom i gang med din juicemaskine

0

Hvis du lige har anskaffet dig en juicemaskine har du allerede taget det første skridt imod en sund livsstil fyldt med vitaminer, mineraler og et sprudlende energiniveau. Næste trin er så at komme i gang med at presse din egen juice. Men hvor skal du starte? Hvilke opskrifter er de bedste? Og er juicemaskiner ikke vildt tidskrævende at rengøre?

Hvad enten du, som i ovenstående tilfælde, lige har anskaffet dig en juicemaskine, eller bare mangler lidt inspiration til at få brugt din ældre maskine noget mere, er denne guide relevant for dig.

fruits-and-vegetablesDet er nemt at producere sin egen juice, og hvis du selv skaber nogle gode og solide vaner fra begyndelsen, vil din juicepresser uden tvivl blive din sundheds bedste ven. Friskpresset juice er både velegnet på morgenbordet, i lørdagscocktails, som en del af en udrensningskur eller bare som et hurtigt og effektivt vitaminskud i en travl hverdag.

Denne guide hjælper dig med hurtigt og nemt at komme i gang med at presse lækre juices. Den giver dig herudover en række tips og tricks, der vil gøre rengøringen af din juicemaskine både hurtigere og lettere.

Kom godt i gang

orange-juiceSom du sikkert allerede ved, er der mange fordele ved at fremstille sin egen juice frem for at drikke supermarkedets færdigjuice. Først og fremmest ved du fuldstændigt, hvad din juice indeholder. Herudover har juicens friskhed ernæringsmæssige fordele, da alle vitaminer og mineraler i så fald er fuldstændigt intakte. Endnu en fordel skal ses i det faktum, at du fuldstændigt selv kan bestemme, hvad din juice skal indeholde – og på den måde eksperimentere med et hav af sunde råvarer.

 

To typer juice

Der er to hovedkategorier af juice – frugtjuice og grøntsagsjuice. Du kan sagtens mikse frugt og grønt, men oftest vil din juice smage mest af en af delene. Grøntsagsjuice er, grundet det lave sukkerindhold, klart den sundeste form for juice, så selvom du måske ikke føler dig tiltrukket af tanken herom, er det helt klart værd at prøve.

Når du skal i gang med at presse din egen juice, er det sådan set kun fantasien, der sætter grænser. Du kan dog med stor fordel tage udgangspunkt i en grundjuice bestående af æbler og gulerødder. Gulerødder er gode for fordøjelsen, og æbler indeholder både vitaminer og antioxidanter. Herudover er disse ingredienser forholdsvis smagsneutrale, hvormed du kan supplere med mange forskellige typer frugter og grøntsager.

Lækre opskrifter

Når du skal i gang med at presse din egen juice, kan det være en fordel at hente lidt inspiration fra diverse opskrifter.

I den forbindelse er der efterhånden blevet skrevet en del bøger fyldt med lækre vitamin- og smagsbomber.

high-on-juiceEn af dem er High on juice – drik dine grøntsager af Mads Bo Pedersen. Mads Bo Pedersen betegnes af mange som “Danmarks førende juicemester”. Han drømmer om at gøre Danmark til verdens førende land inden for juice, og med denne bog er han godt på vej.

Bogen indeholder en masse lækre opskrifter og idéer til, hvordan du kan lave nem og velsmagende juice. Bogen kan blandt andet købes på saxo.com.

 

 

 

juice-kurenEn anden bog er Tab i vægt med juicekuren af Christine Bailey. Denne bog guider dig, hvis du vil anvende friskpresset juice som et middel mod de overflødige kilo. Bogen indeholder 100 opskrifter på juice, der både sætter din forbrænding og dit energi- niveau op.

Denne bog kan også købes på saxo.com.

Udover disse bøger kan nedenstående video også hjælpe dig med at komme godt i gang med at fremstille lækre og velsmagende juices.

 

 

 

Hvis du i stedet har brug for lidt ”her-og-nu-inspiration,” kan du med garanti forkæle venner, familie og dig selv med en af nedenstående lækre opskrifter:

Rod-juice
 
Ingredienser
 • 4 æbler.
 • 1 lime uden skræl.
 • 4 gulerødder.
 • 2 pastinakker.
 • 2 persillerødder.
Et sundhedsboost
 
Ingredienser
 • 1 citron med skræl.
 • 3 cm ingefær.
 • 1 æble.
 • 1 tsk. cayennepepper.
Sportsjuice
 
Ingredienser
 • 1 æble.
 • ⅓ økologisk citron med skræl.
 • 3 stilke blegselleri.
 • 1 agurk.
Udrenser-juice
 
Forfatter:
Ingredienser
 • 3 stilke blegselleri.
 • ½ citron med skal.
 • 1 appelsin uden skræl.
 • 1 æble.
 • 2 mellemstore rødbeder.
 • 2 cm ingefær.
 • ½ agurk.
 • 1 spsk. kvalitetsolie og isterninger.
 

Rengøring

Når du skal gøre din juicemaskine ren afhænger processen af, om din juicemaskine er en saftcentrifuge eller en slowjuicer.

Rengøring af saftcentrifuger

Når du skal gøre en saftcentrifuge ren, skal du skille maskinen ad og rengøre delene en for en. Det er en tidskrævende proces, men du kan lette rengøringen ved at sætte en plasticpose på den beholder, der er beregnet til affaldet, INDEN du begynder at presse juice. På den måde opsamles alt affaldet i denne pose, og rengøringen bliver lidt nemmere. Nedenstående film gennemgår denne proces.

Rengøring af slowjuicere

Rengøringen af en slowjuicer er langt nemmere end af en saftcentrifuge. Det skyldes blandt andet, at den består af langt færre dele. Den nemmeste måde at gøre denne type maskine ren på er at hælde vand på juiceren, mens den kører (dog selvfølgelig først efter, du har presset din juice). På den måde renses slowjuiceren hurtigt og effektivt. Nedenstående film illustrer den nemme rengøringsproces.

Efterlad en kommentar

Anmeld opskriften: