KitchenAid Køkkenmaskiner – din vej til nem madlavning

2

Drømmer du om at lade en maskine klare arbejdet, når der skal laves mad? Kunne du tænke dig en hjælpende hånd til bagearbejdet, så det bliver både nemmere og sjovere at bage lækkert brød eller dejlige kager? Har du hørt om kvaliteterne ved køkkenmaskinerne fra KitchenAid, men kan du ikke helt gennemskue, hvorfor netop disse maskiner er så populære? Hvis du kan nikke genkendende til bare et af disse spørgsmål, er denne artikel den helt rigtige for dig! Vi giver dig baggrundsviden samt råd og vejledning i købet af din nye KitchenAid-køkkenmaskine, så du trygt og sikkert bliver guidet i valget af din nye KøkkenHjælp.

I 1908 betragtede ingeniøren, Herbert Johnston en bager, der æltede dej med en tung jernske. Han undrede sig over denne tunge arbejdsbyrde, da han var overbevist om, at der måtte være en nemmere måde at gøre det på. Disse overvejelser førte til verdens første industrielle køkkenmaskine, der snart blev en del af standardudstyret på alle skibe i US Navy. 11 år senere, i 1919, udviklede Johnston en lignende maskine til privat brug. Disse maskiner blev testet af ledelsens ægtefæller, der med ordene ”I don’t care what you call it, it’s the best kitchen aid, I’ve ever had” opfandt disse køkkenmaskiners navn. Siden da er flere modeller, typer og farver kommet til, og KitchenAid er i dag en af verdens førende brands inden for køkkenmaskiner af forskellig art. Men hvad kan disse maskiner, som andre køkkenmaskiner ikke kan? Og hvordan adskiller de enkelte modeller sig fra hinanden?

KitchenAid – hvorfor?

KitchenAid-køkkenmaskinerne bliver i mange test og anmeldelser rost for både kvalitet og holdbarhed. Herudover nævnes følgende fordele ved KitchenAid-køkkenmaskinerne:

Motor

Køkkenmaskinerne fra KitchenAid har en såkaldt direct drive motor. Dette sikrer, at køkkenmaskinerne kører stabilt ved både høje og lave omdrejninger. De fleste KitchenAid-maskiner har en motoreffekt på omkring 300 watt, men med direct drive-funktionen svarer det til en effekt på 1200-1500 watt. Hermed får du en meget kraftig køkkenmaskine, der kan klare de fleste opgaver uden problemer.

Tilbehør

En køkkenmaskine fra KitchenAid sikrer, at selv den mest kreative kok kan få sine ønsker opfyldt. Dette skyldes de mange muligheder, der er for tilkøb af tilbehør til de forskellige køkkenmaskiner. Eksempelvis kan man købe:

 • Kødhakker.
 • Ismaskine.
 • Citruspresser.
 • Purépresser.
 • Slowjuicer.
 • Råkostjern.
 • Diverse piskeris.
 • Bagesæt.

Design

Køkkenmaskinerne fra KitchenAid er af et utroligt flot design. Med sine bløde og runde kanter og sine mange farvemuligheder gør disse maskiner sig godt på køkkenbordene i de fleste hjem. KitchenAid-køkkenmaskinerne fås i nærmest alle farver. Hvad enten du drømmer om en køkkenmaskine, der med sit solgule eller turkise look giver dit køkken lidt ”spræl” eller om en stilfuld, bronze køkkenmaskine, kan en KitchenAid-maskine opfylde dit ønske.

kitchenaid maskiner i mange farver
KitchenAid-køkkenmaskinerne fås i mange farver – også flere end vist her.

Modellerne

Når du skal investere i en køkkenmaskine fra KitchenAid kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken maskine, der er den rigtige for dig. Netop derfor har vi samlet en oversigt og KitchenAids forskellige modeller:

Architect

Kitchenaid ArchitectArchitect-maskinen fra KitchenAid har en motoreffekt på 325 watt og er derfor god til de fleste ingredienser. Motoren kan indstilles i 10 variable hastigheder, og er derfor god til sammenrøring af både hurtig og langsom karakter. Til denne KitchenAid-model følger en ergonomisk korrekt glasskål med kapacitet til 2,4 liter.

Artisan

Kitchenaid ArtisanMed en KitchenAid Artisan er der tale om den nok mest kendte KitchenAid-model. Denne maskine fås i over 20 forskellige farver, og det er derfor muligt at finde den Artisan-model, der matcher præcis dit køkken og din personlighed. Også denne maskine har en motoreffekt på 325 watt samt 10 variable hastighedsmuligheder. Med en Artisan-model følger et piskedæksel, en dejkrog, en nylon-omrører og et piskeris.

Classic

Kitchenaid ClassicEn KitchenAid Classic-model er god til de fleste standardopskrifter. Denne model har en motoreffekt på 250 watt, og er derfor ikke så kraftig som de andre maskiner. Det gør denne maskine oplagt, hvis du udelukkende vil bruge din køkkenmaskine til ”bløde” masser. Med den denne model hører en skål i rustfrit stål med en kapacitet til omkring 4 liter. Det medfølgende tilbehør til denne maskine er en dejkrog, en nylon-omrører samt et piskeris

Custom Metallic

Kitchenaid Custom MetallicKøkkenmaskinen med modelnavnet Custom Metallic er den KitchenAid-maskine med den mest effektive og holdbare motor. Dette skyldes, at der i denne model er indsat en mere robust motor. Custom Metallic er derfor god til dig, hvis du ofte vil gøre brug af hele maskinens motorkraft, og hvis du gerne vil have en køkkenmaskine med uendelig lang holdbarhed.

Professional 600

Kitchenaid Professional 600Med en KitchenAid professional 600 er der tale om en meget kraftig køkkenmaskine, der med dine 550 watt er velegnet til privat såvel som til professionel brug. Med denne maskine følger en glaskål med kapacitet til omkring 5 liter, hvilket gør denne maskine til denne guides største KitchenAid-maskine. Med til denne maskine hører en dejkrog, en nylon-omrører og et piskeris.

Se video

2 kommentarer

 1. Søren Andersen

  Jeg er ude efter en Artisan ” Kitchenaid “, men bliver noget forvirret i valget, da de forskellige maskiner har forskellige bogstaverne.
  Hvad står bogstaverne egentlig for.
  Jeg ønsker en Hvid, 300 W, 4,8 L som udgangspunkt

  mvh
  Søren Andersen

  • Alle nye Kitchenaid Artisan har bogstaver 5KSM125 eller 5KSM175.
   Forskellen mellem 125 model og 175 model er 175 har ekstra 3 tilbehør (plastskærm, skål på 3 liter og et fladt piskeris med flex-kant).
   Den du leder efter er Kitchenaid Artisan 5KSM175EWH. WH står for WHITE.
   175 i hvid kan købes i Coop til medlemspris 4.499.
   Jeg har købt en 125 i Contour Silver til 3.799 og den er rigtig flot. 🙂

Efterlad en kommentar