Vi har været i køkkenet i bededagene og lavet denne lækre havre- mandelkage med blød creme af youghurt og vaniliesukker.
Mandelkagen er super nem at lave og kræver ikke mange ingredienser eller tid. Vi har lavet en video, som viser præcis hvordan du laver kagen med creme og lækre frosne blåbær. Den blev et kæmpehit herhjemme – specielt fordi mandlen i kagen rent faktisk er marcipan og vi havde en stor rulle liggende fra jul, som ikke var blevet til konfekt.
Havre- mandelkage med creme
Forberedelsestid
Kogetid
Total tidsforbrug
Lækker cremet mandelkage med marcipan og havregryn. Creme med blåbær på toppen.
Forfatter: Alberte
Opskriftstype: Kage
Ingredienser
- 250 gram marcipan
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 3 æg
- 2 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- salt
- 2 dl skyr, græsk yourhurt eller creme fraiche
Instruktioner
- Bland og pisk smør og sukker.
- Riv eller smuldr marcipan og bland i massen.
- Pisk eller vend de 3 æg i massen.
- Bland de resterende elementer i (havregryn, salt, bagepulver og hvedemel)
- Smør en tilstrækkelig stor springform (vi bruger 22 cm.).
- Kom dejen i formen.
- Bag ved 175 grader i ca. 25 eller til kagen er gylden,
- Server med skyr, græsk youghurt eller creme fraiche og pynt med blåbær eller andre frosne bær.