Gastronomiske specialiteter for alle

0

Hvem elsker ikke hygge? Der er noget i den danske kulturmentalitet, der bare kalder på hygge. Hygge. Et dansk begreb der ikke findes tilsvarende noget andet sted i verden. Det er en af de ting, der gang på gang dukker frem, når man taler om specielle danske ting. Et begreb, vi bør være stolte af og værne om.

Men hvad er det, der gør hygge til hygge? For mange er det samværet med venner og familie fuld af gode oplevelser og herlige minder. For andre er det den følelse af at foretage sig noget, der ikke har andre formål en at være rart. Det er ikke konstruktivt eller logisk, det er bare rart. Men for en tredje part er hygge mad. Mad og drikke.

Uanset hvad hygge er, kan de fleste blive enige om, at mad og drikke har en stor rolle at spille. Vi elsker at samles om det kolde bord og nyde en rigtigt dansk frokost med sild, flæskesteg og snaps. Det er bare ting, der unægtelig er så dansk som kongehuset eller den lille havfrue. Det er ikke uden grund at mad spiller en stor rolle i dansk kultur. Vi har klassiske spillefilm som Babettes Gæstebud, hvis fokus på god mad og hygge er helt centralt. Vi har de fantastiske malerier fra skagensmalerne. Billedet ”Hip hip hurra” af P.S. Krøyer har mad og drikke som fokus. Hygge som fokus.

Man kan simpelthen ikke ignorere hvor stor en del af dansk kultur maden udgør. Derfor er det vigtigt at man værner om den kultur, med ordentlige råvarer. Det går ikke an med billigt møg, fyldt med tilsætningsstoffer og af tvivlsom kvalitet. Skal der mad og vin på bordet, skal det sandelig også være i orden. Det behøver ikke nødvendigvis være dansk, så længe man kan være sikker på kvaliteten.

Det har i mange år været en besværlig affære at skaffe udenlandske varer af den bedste kvalitet, hvis man da ikke lige har en københavnsk specialbutik som nabo. Det er desværre ikke os alle forundt, så hvad har vi kunnet gøre? Ikke så meget. Ikke før de store, bedre supermarkeder begyndte at forhandle disse varer. Men selv disse havde ikke alt.

Nu er flere og flere specialbutikker begyndt at sælge deres produkter gennem Nemlig.com, og dermed lukket op for det finere gastronomiske marked for den almene dansker. Hjemme fra din computer kan du bestille varer fra hele verden til en fornuftig pris. Se her hvilket fantastisk udvalg der tilbydes, og begynd allerede nu at købe ind. Folk vil klappe i hænderne og rose dig for dit gode udvalg til den næste komsammen, hvor hygge og god mad er i højsædet. Det behøver jo ikke være sild og snaps hver gang. Det kan også være gode italienske skinker, ost og vin. Eller franske specialiteter. Uanset hvad du kunne ønske dig, er udvalget stort og priserne til at overkomme. Du finder et udvalg af vine, der er eller tidligere har været reserveret til vinforhandlere, der tager overpris og dermed ofte har været et lukket land for det meste af familien Danmark. Det er slut nu. Nu er det muligt for alle at hygge med god vin og god mad af bedste kvalitet. God fornøjelse og god appetit.
 

Efterlad en kommentar