Chokoladeis
En lækker klassiker, der får de flestes tænder til at løbe i vand. Denne chokoladeis smager både sødt og intenst af chokolade. Servér den som den er eller sammen med frugt – eksempelvis friske jordbær.
Ingredienser
  • 3 æggeblommer.
  • 90 g sukker.
  • 2 dl letmælk.
  • 2 dl piskefløde.
  • 80 g mørk chokolade (Gerne Valrhona Guanaja).
Instruktioner
  1. Giv mælk og fløde et opkog og lad det køle lidt af.
  2. Smelt chokoladen i vandbad.
  3. Pisk æggeblommerne grundigt med sukker.
  4. Men du stadig pisker, tilsætter du mælkeblandingen langsomt,
  5. Herefter hælder du chokoladen langsomt i.
  6. Pisk ismassen videre i mælkegryden med meget lavt blus (til den er tyk og cremet).
  7. Lad blandingen køle af.
  8. Hæld massen på din ismaskine, og lade isen nedkøle i cirka 40 minutter.
Recipe by PowerCooking at https://powercooking.dk/?p=730