Kaninrullepølse
Author: Mikkel Kongsfelt
Prep time: 60 Minutter
Cook time: 2 Timer
Total time: 3 Timer
Ingredienser
  • 1 lille kaninslag, evt. delt i 2
  • 10 stængler persille
  • 20 gram spæk, hakket
  • 1 blad husblads
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg, til kogelage
  • 1 lille gulerod, til kogelage
  • 1 lille håndfuld peberkorn, til kogelage
  • 1 lille løg, til kogelage
  • 30 gram salt, til saltlage
  • 2 dl vand , til saltlage
Instruktioner
  1. De to halve kaninslag (eller den ene hele, hvis du er så heldig), krydres godt med groft salt, evt. peber, frisk hakket persille og hvad du ellers måtte have lyst til. Det hakkede spæk fordeles på de to slag.
  2. Husblads udblødes 5 minutter i koldt vand, og lægges oven på slaget, før det rulles. De små kaninslag krydres godt
  3. Slaget rulles dernæst stramt og snøres godt til med kødsnor. De stramt rullede små kaninslag
  4. De stramt rullede små kaninslag lægges nu i en saltlage bestående af 30 gram salt, ½ tsk. sukker og 2 dl vand. Det gøres nemmest i en frysepose, der så lægges [strong]i køleskabet natten over[/strong].De rullede kaninslag lægges i saltlage
  5. [strong]Dagen efter[/strong] laves en kogelage bestående af vand, 1 låg skåret i kvarte, 1 gulerod skåret i halve, 2 små fed hvidløg der lige får et tryk med bladet af en kniv og en lille håndfuld hele peberkorn. Når lagen koger lægges rullepølserne i og koger i ca. 1½ time. Der laves en kogelage til at koge kaninrullepølsen
  6. De kogte rullepølser pakkes nu i husholdningsfilm og lægges i en [a href="https://powercooking.dk/rullepoelsepresse"]rullepølsepresse[/a] i køleskabet natten over. Rullepølserne pakkes i husholdningsfilm
  7. Har du ikke en rullepølsepresse, så brug et par forme, f.eks. rubrødsforme, og snør dem stramt sammen som vist på billederne her. Presning af kaninrullepølserne
  8. Dagen efter kan rullepølserne tages ud og er klar som en lille snack på lidt friskbagt rugbrød! Mums!De færdige kaninrullepølser
Recipe by PowerCooking at https://powercooking.dk/?p=54