Author: Mikkel Kongsfelt
Prep time: 60 Minutter
Cook time: 2 Timer
Total time: 3 Timer
- 1 lille kaninslag, evt. delt i 2
- 10 stængler persille
- 20 gram spæk, hakket
- 1 blad husblads
- salt og peber
- 2 fed hvidløg, til kogelage
- 1 lille gulerod, til kogelage
- 1 lille håndfuld peberkorn, til kogelage
- 1 lille løg, til kogelage
- 30 gram salt, til saltlage
- 2 dl vand , til saltlage
- De to halve kaninslag (eller den ene hele, hvis du er så heldig), krydres godt med groft salt, evt. peber, frisk hakket persille og hvad du ellers måtte have lyst til. Det hakkede spæk fordeles på de to slag.
- Husblads udblødes 5 minutter i koldt vand, og lægges oven på slaget, før det rulles.
- Slaget rulles dernæst stramt og snøres godt til med kødsnor.
- De stramt rullede små kaninslag lægges nu i en saltlage bestående af 30 gram salt, ½ tsk. sukker og 2 dl vand. Det gøres nemmest i en frysepose, der så lægges [strong]i køleskabet natten over[/strong].
- [strong]Dagen efter[/strong] laves en kogelage bestående af vand, 1 låg skåret i kvarte, 1 gulerod skåret i halve, 2 små fed hvidløg der lige får et tryk med bladet af en kniv og en lille håndfuld hele peberkorn. Når lagen koger lægges rullepølserne i og koger i ca. 1½ time.
- De kogte rullepølser pakkes nu i husholdningsfilm og lægges i en [a href="https://powercooking.dk/rullepoelsepresse"]rullepølsepresse[/a] i køleskabet natten over.
- Har du ikke en rullepølsepresse, så brug et par forme, f.eks. rubrødsforme, og snør dem stramt sammen som vist på billederne her.
- Dagen efter kan rullepølserne tages ud og er klar som en lille snack på lidt friskbagt rugbrød! Mums!
Recipe by PowerCooking at https://powercooking.dk/?p=54
3.2.2885