Assistent Køkkenmaskine

0

Få styr på madlavningen med:
En svensk køkkenassistent


Med denne assistent er der hverken tale om, at du skal hyre en svensktalende au pair eller adoptere en lille lysthåret krudtugle fra Katholt, der tager din nyindkøbte suppeterrin over hovedet i forsøget på at spise din sidste suppe. Nej – der er selvfølgeligt tale om, at du med fordel kan anskaffe dig en køkkenmaskine af navnet Ankarsrum Assistent.

Denne artikel gennemgår alt du skal vide om Ankarsrum Assistent køkkenmaskine, så du på bedste vis bliver guidet i valget af din nye, svenske køkkenassistent.

Svenske Ankersrum laver den superstærke Assistent køkkenmaskineDen svenske hvidevareproducent Electrolux lancerede i 1940 Assistent køkkenmaskinen. Anden Verdenskrig betød, at mange svenskere, grundet pengenød, var nødsagede til selv at bage, sylte, lave saft og konservere. Flere husholdninger fik derfor brug for en køkkenmaskine, og Assistent køkkenmaskinen blev populær i mange svenske hjem. Køkkenmaskinen havde dengang en motoreffekt på 250 watt og var lavet i et tidstypisk og strømlinet design i farven beige. I 1969 blev produktionen flyttet til Electrolux’ fabrik i byen Ankarsrum, hvor alle aluminiumsdele stadig (armen, armfæstet, den øverste del af stativet, kødhakkerens dele og elmotoren) støbes, bearbejdes og monteres den dag i dag. Det er selvfølgelig også denne by, der har lagt navn til køkkenmaskinen.

Ankarsrum Assistent er siden den første lancering blevet udviklet og forbedret på en lang række områder. Grundtanken er dog stadig den oprindelige – Ankarsrum Assistent er en robust, driftsikker og let anvendelig køkkenmaskine, der egner sig til privat såvel som til professionel brug.

Selvom Anden Verdenskrig for længst er ovre, er en Ankarsrum Assistent stadig en stor hjælp i mange køkkener. Men hvad kan denne maskine, og hvad får du egentligt for pengene?

Specifikationer og modeller

Vi har kigget nærmere på Ankarsrum Assistent specifikationer. Du bliver hermed guidet igennem denne maskines kvaliteter, så du trygt og sikkert kan finde ud af, om denne maskine passer til dig og dine behov (tilhusoghave.dk, madmaskiner.dk og gastromand.dk).

To typer – et spørgsmål om tilbehør. Selvom der findes to forskellige modelbetegnelser; AKM 6230 og AKM 6290, er der ikke tale om to forskellige maskiner. Forskellen består i udvalget af det medfølgende tilbehør.

Ankarsrum Assistent AKM 6230

Ankarsrum Assistent AKM 6230 er den aktuelle udgave af den klassiske Assistent køkkenmaskine. Modellen blev lanceret i 2017 med en række forbedringer forhold til forgængeren (AKM 6220). Motoren er blevet stærkere og er nu på 1500 watt. Samtidig er maskinen blevet mere støjsvag, og knapperne foran er i forkromet zink, hvor de før var i plast.

Tilbehør til AMK 6230 – basistilbehør:

 • Låg til skål
 • Dejrulle
 • Dejskraber
 • Dejkrog
 • Dejkniv
 • Dobbelt piskeris
 • Mørdejsælter
 • (Hvis du anskaffer dig en AKM 6230, er det dog muligt at supplere med ekstra tilbehør efterfølgende)

Ankersrum Assistent køkkenmaskine med tilbehør

Ankarsrum Assistent AKM 6230 priser

[afp id=”195″]

 

 

Størrelse – Ankarsrum Assistent AKM 6230 har en længe på 40 cm, en bredde på 26 cm og en højde på 36 cm. Denne køkkenmaskine vejer 8,6 kilo, og står derfor godt og solidt på køkkenbordet.

Design – Køkkenmaskinen er produceret i et unikt retrodesign, og fås i mange farver. Maskinen er derfor flot at have stående fremme på køkkenbordet.

Motor – Maskinen har en kraftig motor med 1500 watt, der gør den velegnet til de fleste typer ingredienser.

Skål – Med en Ankarsrum Assistent AKM 6230 er røreenheden fast, mens det er skålen, der roterer. Skålen er produceret i rustfrit stål og kan indeholde 7 liter.

Støj – Ankarsrum Assistent AKM 6230 har en støjsvag motor, der gør den behagelig at arbejde med.

Rengøring – Alle aftagelige dele i aluminium tåler ikke opvaskemaskine, så de skal vaskes op i hånden. Øvrige dele kan dog sagtens rengøres i en opvaskemaskine.

Hastighedsmuligheder – Ti variable hastighedsmuligheder. God til de fleste typer ingredienser.

Garanti – Syv års garanti medfølger, når du køber en Ankarsrum Assistent AKM 6230.

Den klassiske svenske Assistent køkkenmaskine i forskellige farver

Ankarsrum Assistent AKM 6220 – UDGÅET

Før 2017 hed den aktuelle udgave af Ankarsrum Assistent 6220. Denne model er udgået, men den sælges stadig enkelte steder. Nogen gange er det endda muligt at finde den ekstra nedsat.

OBS! Motoren er kun på 800 watt. Der ydes 5 års garanti på motoren i denne model.

Ankarsrum Assistent AKM 6220 priser

[afp id=”110″]

Ankarsrum Assistent AKM 6290 – UDGÅET

AKM 6290 er samme maskine som 6220 forskellen består kun i udvalget af det medfølgende tilbehør.

Tilbehør til AMK 6290 – ekstra tilbehør:

 • (Basistilbehør svarende til AMK 6230). Herudover:
 • Pastaplade
 • Citruspresse
 • Blender
 • Kødhakker
 • Rivejern
 • Purépresser
 • Småkagejern

Assistent er anmeldernes favorit

Flere anmeldere er enige om, at denne køkkenmaskine klart er den bedste på markedet. Vi har udvalgt tre tests, hvor Ankarsrum Assistent  er testvinderen. Nedenfor ses uddrag fra disse tre test.

Smartson.se, 2010

Smartson.se testede i 2010 otte køkkenmaskiner, og Ankarsrum Assistent AKM  blev denne tests vinder. Hver model blev testet ud fra ydeevne, kvalitet, funktionalitet, design samt værdi i forhold til prisen. Her opnåede Ankarsrum Assistent  22 ud af 25 point, og blev hermed denne tests bedste maskine. I testen beskrives denne køkkenmaskine blandt andet med ordene:

“Assistenten er meget hurtig til at behandle dejen, og pisker fløde på en godkendt tid. Den store rustfri skål er perfekt til store mængder dej og dejen kommer let væk fra kanterne under arbej-det. Modellen har praktiske funktioner såsom timer og overbe-lastningsbeskyttelse, hvilket er et stort plus. Det tager et stykke tid at lære at samle tilbehøret, men med lidt øvelse er denne maskine ukompliceret at bruge”.

Smartson kårer Assistent Køkkenmaskinen som testvinder i 2010

Testvinder Politiken, 2011

Politiken testede i 2011 en række køkkenmaskiner, og nåede frem til, at Ankarsrum Assistent er den bedste køkkenmaskine på markedet.

Wise Guide, 2013

I 2013 foretog svenske Wise Guide en test af otte køkkenmaskiner. Her blev Ankarsrum Assistent kåret som testvinder. Denne køkkenmaskine fik fem ud af fem point, og roses blandt andet for sin store skål, sin effektivitet og det ekstra supplerende tilbehør. Wise Guide beskriver ydermere denne maskine med ordene:

“En maskine, der giver en følelse af høj kvalitet. Ankarsrum har den største skål i testen, står stabilt og arbejder hurtigt. Et an-derledes udseende i forhold til de andre, fordi det er selve skå-len som roterer. Der er et væld af muligheder for tilbehør til maskinen, som derefter også formår at hakke kød, lave pasta og meget mere. Dobbeltpiskeriset kunne lave flødeskum hurtigst i testen, dog med en del støj herfra. Dejen æltes fint, hvilket fore-går med et betydeligt lavere støjniveau”.

Wiseguide kårer Assistent maskinen som testvinder igen i 2013

Din nye køkkenmaskine?

Ankarsrum Assistent er den rigtige køkkenmaskine for dig, hvis du har brug for en solid og driftsikker maskine, der nemt og hurtigt kan klare store mængder. Her er der tale om en robust maskine, der både fungerer optimalt og har et lækkert design. Denne køkkenmaskine er derfor god til dig, hvis du gerne vil have en velfungerende maskine, der er pæn at have stående fremme på køkkenbordet.

Hvis du udelukkende har behov for en køkkenmaskine, der kan piske og ælte, er AKM 6230 optimal for dig. Hvis du derimod drømmer om en køkkenmaskine, der kan hakke, presse og så videre, er det en AKM 6290, du skal anskaffe dig. Hvis du beslutter dig for en AKM 6230 og senere får brug for mere tilbehør, kan du dog sagtens købe tilbehøret enkeltvis.

Denne guide har klædt dig på, så du nu har mest mulig baggrundsviden om Ankarsrum Assistent AMK 6230/6290. Hvis du alligevel vil vide mere om denne køkkenmaskine, kan du med fordel se denne produktvideo:

Efterlad en kommentar