Iskaffe med hasselnøddesirup

0
Iskaffe med hasselnøddesirup
 
En lækker dessert til dig, der er vildt med kaffe. Nyd denne iskaffe som afslutning på et godt måltid eller som en sød drik på terrassen en lun sommeraften. Mums!
Mængde: 6
Ingredienser til vaniljeis
 
Ingredienser
  • 1 vaniljestang.
  • 2 ½ dl sød- eller letmælk.
  • 2 ½ dl piskefløde.
  • 6 æggeblommer.
  • 150 g flormelis.
Instruktioner
  1. Flæk vaniljestangen.
  2. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Det må ikke koge.
  3. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk, hvid æggemasse.
  4. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen.
  5. Hæld mælkeblandingen over æggemassen, mens du pisker det hele med et piskeris.
  6. Opvarm cremen ved svag varme (til den bliver tyk).
  7. Afkøl cremen og hæld den herefter på din ismaskine.
  8. Lad isen nedkøle i cirka 40 minutter.
Ingredienser til hasselnøddesirup:
 
Ingredienser
  • 100 g hasselnødder.
  • 2 dl ahornsirup.
Instruktioner
  1. Rist hasselnødderne i ovnen i 6 minutter ved 200 grader.
  2. Lad dem afkøle og gnid hinderne af dem.
  3. Læg nødderne i et syltetøjsglas og hæld ahornsirup over dem.
  4. Luk glasset og ryst det godt.
Andre ingredienser:
 
Ingredienser
  • 1 stor kande stærk stempelkande eller 6 espressoer.
  • 2 ½ dl piskefløde.
  • En håndfuld mokkabønder.
Fremgangsmåde for selve iskaffen:
 
Instruktioner
  1. Bryg en kande stærk kaffe med cirka 6 kopper (en kop per mand).
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Hæld kaffen i et glas og læg en kugle is i glasset.
  4. Pynt med flødeskum, hasselnøddesirup og et par mokkabønder.
  5. Servér straks.
Link: http://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/desserter/iskaffe-med-hasselnoeddesirup

Lukket for komentarer.